Friday 6 February 2015

Chelsea bandelės (Chelsea buns)


Minkštos minkštutėlės... skanios skanutėlės.. vaikystės skonis...
Tad jei pasiilgot kažko paprasto ir skanaus- pirmyn! :D

Receptas užrodytas duonkepės knygutėj.. Kartais geriausi dalykai aptinkami netikėčiausiose vietose. 


Sudėjau bandeles į kepimo indą vieną šalia kitos. Tad gavosi it bandelių pyragas. Pabarstukai- pradžiuginti mano mažylio akis, kuris šiek tiek sirguliuoja... bet šiaip į vidų dėkit ką norit- spanguoles, razinas, smulkintus riešutus ir pan. Pati naudojau klasiką- sviestas/cukrus/cinamonas.


Chelsea bandelės


Reikės:

225ml pieno

1kiaušinio

500g baltų duonai kept miltų - jie sunkesni, bet manau tiks ir įprasti

Žiupsnio druskos

5-6vš cukraus- priklauso nuo įdaro

50g kambario temperatūros sviesto


1aš sausų mielių
 


Jei turit duonkepę- viską sumeskit ir užstatykit "dough" funkciją. Ištraukus padedu šiltai ir dar pakildinu 30min.

Jei ne- turimus ingredientus sumaišykit ir padėkit tešlą šiltai 1h pakilt.

Tada iškočiojame stačiakampį apie 30 cm ilgio, 0.5cm storio. Patepame sviestu ir dedame tas, kas skanu.
Suvyniojame vyniotinį ir supjaustome riekelėmis. Kažkur 1.5cm storio. Sudedame į indą ir paliekame pakilti dar 30min. Kepti 180°-200° kaitroje apie 15-20min.

Manosios iškepus apteptos cukraus pudros ir citrinos sulčių glazūra.

Jos paprastos ir.. išties skanios.

Saldžių!




No comments:

Post a Comment