Kai norisi kažko šilto, sotaus, paprasto ir... lietuviško. Idealu, jei bulves susiruošite iš anksto. Jei jos sunkiau grūdasi- įpilkite truputį verdančio vandens. ;)
Kaimiški skryliai su spirgių ir varškės padažu
Idealu su spirgučių padažu |
Reikės:
~450g virtų bulvių
70g miltų
1 kiaušinio
Žiupsnio druskos
Padažui
Smulkintų lašinukų
Svogūno laiškų
Poros vš pertrintos varškės
100ml grietinės
Bulves sugrūskite. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus,druską ir užminkykite tešlą. Iškočiokite ~0.5cm storio lakštą. Supjaustykite rombeliais apie 4x4.
Kepti 200°C kol gražiai apskrus.
Tuo metu pasiruoškite padažą.
Apkepinkite spirgučius, sudėkite pjaustytus svogūno laiškus. Tada sudėkite pertrintą varškę bei grietinę. Šiek tiek įpilkite vandens. Užvirinkite.
Iš šio kiekio išeina 2 porcijos. Tad kiekį didinkite ar mažinkite pagal savo poreikius.
Bon appetit :) |
No comments:
Post a Comment