Saturday 3 January 2015

Kaimiški skryliai su spirgių ir varškės padažu


Kai norisi kažko šilto, sotaus, paprasto ir... lietuviško. Idealu, jei bulves susiruošite iš anksto. Jei jos sunkiau grūdasi- įpilkite truputį verdančio vandens. ;)



Kaimiški skryliai su spirgių ir varškės padažu



 
 
Idealu su spirgučių padažu
Reikės:

~450g virtų bulvių

70g miltų

1 kiaušinio

Žiupsnio druskos

Padažui

Smulkintų lašinukų

Svogūno laiškų

Poros vš pertrintos varškės

100ml grietinės


Bulves sugrūskite. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus,druską ir užminkykite tešlą. Iškočiokite ~0.5cm storio lakštą. Supjaustykite rombeliais apie 4x4.
Kepti 200°C kol gražiai apskrus.
Tuo metu pasiruoškite padažą.
Apkepinkite spirgučius, sudėkite pjaustytus svogūno laiškus. Tada sudėkite pertrintą varškę bei grietinę. Šiek tiek įpilkite vandens. Užvirinkite.

Iš šio kiekio išeina 2 porcijos. Tad kiekį didinkite ar mažinkite pagal savo poreikius.
 
Bon appetit :)
 
 
 
 

 


No comments:

Post a Comment