Thursday 1 January 2015

Kreminė vištienos sriuba su pupelėm ir Permezano sūriu

Sriubų populiarumas išauga... kai šalta, už lango dargana ir tamsu. O turint du sriubaėdžius ( :P ) mažylius, tenka skystą viralą makliavot bent porą kartų savaitėje. Tad šį kartą:


Kreminė vištienos sriuba su pupelėm ir Permezano sūriu

 

 
Reikės:

-Iš anksto nuvirto sultinio
-Nukaulintos vištienos (naudojau 3 šlauneles. Kas norit tirščiau- dėkit daugiau)
-Poros morkų
-1 svogūno
-3vš skaldytų lęšių
-Stiklinės išvirtų baltų pupelių
-3 bulvių
-3-4vš permezano sūrio
-Grietinėlės
-Ciberžolės žiupsnio
-Pipirų, druskos
-Maltos rūkytos paprikos

 
 



Kadangi pupeles ir sultinį buvau susiruošus iš anksto- sriuba pasidarė greit.
Nukaulintą vištieną sublenderiuojam. Supjaustom kubeliais bulves, sudedam virti į sultinį. Tuo metu apkepinam svieste susmulkintus svogūnus bei morkas. Sudedame į puodą. Pasūdome, įberiame žiupsnį ciberžolės bei kelis pipirus. Įdedame skaldytus lęšius.
Baigiant viskam virti supilame permezano sūrį bei ~100ml grietinėlės.
Patiekus- paskaniname malta rūkyta paprika.


Simple as that.

Skanaus! ;)


No comments:

Post a Comment